Gyermek gyógytorna mikor válik szükségessé?

/, Főodal/Gyermek gyógytorna mikor válik szükségessé?

gyermek gyógytornaGyermek gyógytorna különböző esetekben válik szükségessé. Vegyük sorra ezeket!

  • Fejlődési rendellenességek esetén

Amennyiben a mozgásfejlődésben rendellenesség mutatkozik, ez általában az orvosi ellenőrző vizsgálatokon kiderül. Az elváltozások kezelése komolyabb esetben speciális terápiás ismereteket igényel (pl. Dévény módszer a csecsemőknél). Ilyen esetben mindenképp kérje ki orvosa szakvéleményét és konzultáljon gyógytornásszal. A gyógytornász alap képzésbe nem tartoznak bele a speciális fejlesztő módszerek, így amennyiben speciális kezelési igény merül fel, gyógytornász is tud szakvéleményt adni, ill. tovább irányítja a beteget.

  • Sérülések, műtétek utáni rehabilitáció

Sportsérülések, törések stb. esetén a sérülés súlyosságától függ, mikor van szükség rehabilitációs gyógytornára. Általában elmondható, hogy a szakszerű gyógytorna gyorsítja a gyógyulást.

  • Testtartásjavítás

Gyermekek esetében gyakori eset, hogy szükség van a testtartás javítására (pl. Scheuermann kór), korrigálásra, ugyanakkor a sűrű iskolai, munkahelyi programok miatt nincs idő szakszerű gyógytornára. Ilyenkor megoldás az otthoni gyógytorna, amikor házhoz megy a gyógytornász, aki megfelelő testtartás javító gyakorlatokat végez a gyógytornász a gyermekkel.

  • Gerincferdülés

Gerincferdülés a tartásbeli elváltozások egyik fajtája, ugyanakkor a gyakori előfordulás miatt kiemeljük a kezelés fontosságát. Kamasz korban, amikor a csontosodás még nem fejeződött be, igen jó eséllyel lehet korrigálni a ferdülést. 

Kérjen Ön is otthoni gyógytorna kezelést!

2018-09-30T09:15:16+00:00

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
VÁRJON!
Most kockázat nélkül kipróbálhatja az Ingyenes Gerinctorna Gyakorlatokat. Szabadon nyomtathatja, letöltheti!