skip to Main Content

gyermek gyógytornaGyermek gyógytorna különböző esetekben válik szükségessé. Vegyük sorra ezeket!

  • Fejlődési rendellenességek esetén

Amennyiben a mozgásfejlődésben rendellenesség mutatkozik, ez általában az orvosi ellenőrző vizsgálatokon kiderül. Az elváltozások kezelése komolyabb esetben speciális terápiás ismereteket igényel (pl. Dévény módszer a csecsemőknél). Ilyen esetben mindenképp kérje ki orvosa szakvéleményét és konzultáljon gyógytornásszal. A gyógytornász alap képzésbe nem tartoznak bele a speciális fejlesztő módszerek, így amennyiben speciális kezelési igény merül fel, gyógytornász is tud szakvéleményt adni, ill. tovább irányítja a beteget.

  • Sérülések, műtétek utáni rehabilitáció

Sportsérülések, törések stb. esetén a sérülés súlyosságától függ, mikor van szükség rehabilitációs gyógytornára. Általában elmondható, hogy a szakszerű gyógytorna gyorsítja a gyógyulást.

  • Testtartásjavítás

Gyermekek esetében gyakori eset, hogy szükség van a testtartás javítására (pl. Scheuermann kór), korrigálásra, ugyanakkor a sűrű iskolai, munkahelyi programok miatt nincs idő szakszerű gyógytornára. Ilyenkor megoldás az otthoni gyógytorna, amikor házhoz megy a gyógytornász, aki megfelelő testtartás javító gyakorlatokat végez a gyógytornász a gyermekkel.

  • Gerincferdülés

Gerincferdülés a tartásbeli elváltozások egyik fajtája, ugyanakkor a gyakori előfordulás miatt kiemeljük a kezelés fontosságát. Kamasz korban, amikor a csontosodás még nem fejeződött be, igen jó eséllyel lehet korrigálni a ferdülést. 

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com