Egyéni gyógytorna otthon gyógytornásszal

/Egyéni gyógytorna otthon gyógytornásszal

gyógytorna

A gyógytorna mozgásszervi elváltozások célzott kezelési módja, pótolni semmilyen kezeléssel nem lehet. Egyébi kezelési lehetőségek vagy megelőzik a gyógytornát pl. orvosi megoldások), vagy a tünetek csökkentésében segítenek (pl. gyógyszeres kezelés), de a gyógytorna fizikális szinten kifejtett hatását más kezelési lehetőségek nem helyettesítik.  Speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész működésének helyreállítására törekszik célzott gyakorlatokkal. Egészségmegőrző, megelőző és gyógyító hatású a szervezetre.A leghatékonyabb kezelési mód pl. a derékfájásra, gerincbántalmak, hátfájás, nyaki, ill. térdfájdalom, egyéb mozgásszervi megbetegedések esetén. Szerepe van a műtét utáni rehabilitációs folyamatban mozgásszervi operációt követően, ill. egyéb beavatkozás utáni állapot javításban.

A gyógytornász az orvos által felállított diagnózis vagy pedig a tünetek vizsgálata alapján dolgozik. A  kezelést megelőzően teljes körű állapotfelmérést végez, majd kezelési tervet készít, amely tekintettel van a beteg általános állapotára, korára és életvitelére is. Kizárólag a közös munka hozhat eredményt, a beteg pozitív hozzáállása nélkülözhetetlen a sikeres gyógytornában.

Sokan ennek ellenére egyéb kezelésekkel próbálkoznak (p. gyógyszeres kezelések, infúziós terápia stb), ezek viszont gyakran csak a tüneteket csökkentik, a kiváltó okot nem oldják meg. hosszútávú megoldás helyett mindössze rövidtávú, ideig óráig tartó megoldást kínálnak.

Milyen megbetegedések esetén javasoljuk a otthoni gyógytornát?

a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.

a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/10879/gyogytorna-es-mozgasszervi-betegsegekMilyen megbetegedések esetén javasoljuk a gyógytornát?

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült.  Betegségek részletes listáját itt tekintheti meg!

Miért érdemes gyógytornász segítségét igénybe venni az otthoni gyógytornához?

 • Mert a gyógytorna célja a gyógyítás és a gyógytornász az elváltozás, a betegség alapján állítja össze a személyre szabott programot, figyelembe véve a gyógyuláshoz szükséges elveket
 • Mert a gyógytornász betegséghez és az Ön állapotához igazítja a gyakorlatokat
 • Anatómiai ismeretekkel van felvértezve, ami segíti a megfelelő terápia kialakítását
 • Mert segíti a gyakorlatok helyes betanulását és végrehajtását
 • Motiválja a beteget
 • Külső segítőként segíti a beteget a gyógyulásban, egyúttal tehermentesíti a hozzátartozókat

Mit nyújt Önnek az egyéni kezelés?

 • Legelőször is megoldást a problémájára, állapotának javítását, gyógyítást
 • Fájdalma csökkenését
 • A mozgáshatárok növelését, szabad és fájdalommentes mozgást.
 • Növekvő vitalitást és energiát.
 • Az esztétikai változás lehetőségét.
 • Ha Ön elfoglalt, flexibilis kezeléseket, az Ön időbeosztásához igazodva

Milyen területen vállalunk házi gyógytornát?

 • Házi gyógytorna keretében Budapest közigazgatási területén belül
 • Házi gyógytorna keretében Budapest agglomerációjába tartozó településeken
 • Házi gyógytorna keretében vidéki városokban (helyszínekről itt tájékozódhat)
 • Rendelői gyógytorna (Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.)
 • Bármely helyszínen történő szolgáltatás igénybe vétele szabad kapacitás függvénye
Megnézem az otthoni gyógytorna feltételeit
Rendelői gyógytorna érdekel

Tegyen egészségéért és jelentkezzen most házi gyógytornára!

Szeretnék házhoz járó gyógytornászt

Nem kapott választ minden kérdésére?

Megnézem a Gyakori Kérdéseket!
Szerző |2018-12-04T19:56:55+00:00július 11th, 2017|Kategóriák: Bejegyzések, Főodal, Gyógytorna otthon, Házi gyógytorna, Otthoni gyógytorna|3 hozzászólás

A szerzőről:

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

3 hozzászólás

 1. Anda Katalin február 27, 2017 at 9:53 du. - Reply

  Nagyon tetszik amit csinálnak! Csak azt sajnálom, hogy drága, azaz sokan nem tudjuk megfizetni… Mint ahogy most olvastam, hogy a gerinc, és egyéb területek milyen szoros kapcsolatban vannak, amivel talán még a szédülésemen is segíteni lehetne… de ott a pénz-kérdés, ami a gátja az egésznek… mert az állam az ilyesmit nem finanszírozza… Nagyon sajnálom, mert egyedül nem tudok gyógytornára sem járni… szerencsés leszek, ha a háziorvosom elküld valami befekvős gyógytornára… ő sem igazán kooperatív… sok sikert önöknek és juttassanak hozzá sokakat jobb egészségi állapothoz! Jó, hogy vannak! Üdvözlettel: Anda Katalin

 2. István április 2, 2017 at 4:29 du. - Reply

  Kár , hogy drága, mert a felét valahogy kinyögném mert nagyon kéne, nagyon hosszú távon, kontrollal.

 3. Kriszti április 25, 2017 at 9:30 de. - Reply

  Igen, ez sajnos tényleg így van, hogy a mozgásukban korlátozottak nem tudnak egyedül tornára járni és megfizetni sem. Születésem óta teljesen vak vagyok, segítségem nincsen, aki elkísérne a tornára. Pedig én is igénybe venném a mozgás szegény életem miatt a gyógytorna lehetőségét, pláne, hogy pár hete nagyon fáj az egész hátam. Albérletben lakom a vak barátommal, nehezen tudom megfizetni és segítségem sincsen elmenni az egyéni tornára.

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
VÁRJON!
Most kockázat nélkül kipróbálhatja az Ingyenes Gerinctorna Gyakorlatokat. Szabadon nyomtathatja, letöltheti!